tisdag 12 januari 2010

SE VCH Hunnabackens Elsa

























Elsa och jag gick flera kurser under hösten 2008 och våren 2009. Vi gick bl.a viltspårkurs för Barbro och Anders Nyberg. Kursen avslutades med ett anlagsprov, där hon blev GODKÄND med fullpott 42 poäng. Domare Arne Nyberg, Kommentar: Det är sällan man ser en tax med ett sånt spårintresse. I Augusti startade vi i Viltspår öppen klass och fick ett 1pris, domare Arne Nyberg. Senare i Augusti åkte Fia, Doris, Jag och Elsa till Svartebo för att gå ett spårprov, men det gick inte bra, det hoppade fram en flock med hjortar innan vi han gå på spåret, jag bröt och fick då pris 0. Vi var fyra stycken i viltspårgruppen som anmälde oss till ett ordinarie spårprov i Finnerödja den 19 september 2009. Prov bästa hund blev Cricko med Lucy, Elsa fick sin andra etta och blev en av reserverna till spår SM 2010. Vilken lyckad dag. Tipspromenaden gick också bra. Allt var toppen. Helgen efter tog Elsa sin tredje etta och blev därmed SVENSK VILTSPÅR CHAMPION, och fick titeln SE VCH Hunnabackens Elsa. Vi har också ställt ut Elsa, i Askersund i Augusti där hon fick ett andra pris, och i Söderköping i September ett första pris med fjärde plats konkurensklassen. Vi har spårat lite under hösten hos Barbro i Närkesberg och här hemma i vår skog. Just nu ligger vi lågt då det är för kallt och mycket snö.






Cajsa föddes den 7 mars 2003 och är dotter till Azza. Att Cajsa är tax det ska gudarna veta, kissar när hon vill ca 15 tim, sitter på gräsmattan och tittar, lyssna vad är det. Cajsa tycker att spåra det kan matte göra själv. Det är roligare att jaga men tyvärr har vi både lo och varg här och så har Cajsa fått tre valpkullar som inkräktat på jaktsäsongen.






AZZA, SVINTO OCH RAVELLI






Hösten 1997 gick mina två döttrar på Brukshundsklubben i Askersund med Azza och svinto på valpkurs. En av ledarna hade en Engelsk springer spaniel valp som skulle omplaceras och efter mycket om och men så hamnade han Ravelli hos oss. Ravelli var en trogen hund och gick inte ens ner till Iris när hon löpte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar